Bli scout

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Träkvista Sjöscoutkår det år du fyller 9. Du börjar som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du vara sedan hela livet.

Vad gör vi?

Detta är scouting from Scouterna on Vimeo.

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Är du mellan 8-9 år?

Det startar varje höst en eller två nya avdelningar och intresset för att börja som scout är stort så se till att skriva in dig i vår kölista!
Kölistan »

Är du äldre än 9 år? Kom då till vår kår och testa scouting

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting.

Kontakta avdelningen som passar dig, så kan dem berätta mer och ni kan komma överens om när det passar med ett besök.
Avdelningar »

Fullt?

Det kan vara så att avdelningarna inte har plats för tillfället, då skriver ni in er i kölistan så kontaktar vi er när det finns plats.
Kölistan »

Ladda ner